Dombok, szerek, és porták világa

A toszkánai vidékhez hasonlatos dimbes-dombos táj, a szeres településszerkezet, az egymástól távoli, kerítések nélküli porták, különleges hangulatot adnak e tájnak…

Mindig zöld rétek és vadvirágok otthona

Az alpok közelségével összefüggő sok csapadék, illetve az agyagos talaj tökéletes körülményeket biztosítanak a mindig-zöld, vadvirágos rétek és mezők számára, melyeket gyönyörű lombelegyes Fenyves erdők ölelnek körbe.

Festői tavak körös körül

Erdők ölelésében, kicsi, eldugott, tiszta vizű tavak várnak titeket itt, ha fürdeni, strandolni, vagy sétálni van kedvetek.

Gasztronómiai különlegességek

hajndinás vargánya leves, tejfölös dödölle, tökös mákos-rétes, hajdinamálé… a helyiek méltán büszkék finom és tápláló ételeikre, s hál'istennek van is lehetőségünk megkóstolni ezeket valamelyik remek helyi vendéglőben.

A helyi termelői piac kincsei

egyre több helyi és gyüttment gazdálkodik az Őrségben. Az általuk többnyire vegyszermentesen termelt zöldség gyümölcs, tehén és kecskesajtok, pékáruk, rétesek, lekvárok, mézek és savanyúságok színes kavalkádja vár a szombati őriszentpéteri és a vasárnapi szalafői piacon!

A gombák földje

talán nem túlzás, hogy az Őrség a gombászok mekkája. A különleges mikroklíma és talaj kedvez a gombáknak, és a gombákat szerető gombászoknak. Őzláb, vargánya, galambica… Nálunk elég csak a kertbe kimenni a vacsorára valóért

Bringás paradicsom

a dimbes-dombos táj, a sok jó minőségű erdei út, kisforgalmú girbegurba aszfalt utak, a látnivalók sokasága, kiváló terepet biztosítanak kerékpározáshoz…

Tájépítészeti kuriózumok

több tekintetben különleges az Őrség tájépítészete, sok hasonlóságot mutat az erdélyi építészettel. S szerencsés e táj, mert többségük épen megmaradt, és az új épületek is ezen szellemiségben születnek.

Ökovendégház / Az Őrség / Galéria / Ajándékutalvány / Kapcsolat / Adatkezelés 
© COPYRIGHT HETEDHÉT NAP HÁZA